Slimme bedrijfsvoering voor betere, betaalbare zorg!

 

Over Fit for Flow

Unregistered RawShooter essentials 2005 1.1.2 bld 14Ik ben Ron Lemmens. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in het gedrag van mensen. Vanuit deze fascinatie heb ik mijn loopbaan ingericht. Wat beweegt mensen, wat zijn hun drijfveren, wat zijn hun talenten? Waarom worden sommige mensen ‘toppers’, blijven sommigen ‘dobbers’ en zijn weer anderen eeuwige ’tobbers’? Wat maakt van een collectief een winnend team? Hoe creëer je met mensen een duurzaam vitale organisatie?

Professioneel heb ik mij als expert in diverse rollen bezig gehouden met o.a. vraagstukken met betrekking tot gezondheid, vitaliteit en arbeidsproductiviteit (ook topsportprestaties). Eerst als fysiotherapeut in een groot academisch medisch centrum en als begeleider van topsporters. Later binnen dezelfde instelling als accountmanager, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering op het gebied van het gezondheidsbeleid voor eigen medewerkers (preventie, re-integratie, verzuim en duurzame inzetbaarheid).

Mijn vorming
Afgelopen jaren ben ik me steeds meer bewust geworden hoe zeer ik als professional gevormd ben door mijn achtergrond in de gezondheidszorg en het werken met topsporters. Door mijn werk op de intensive care heb ik ervaren dat als het er echt op aan komt, alles minstens 100% op orde moet zijn. Dezelfde ervaring heb ik opgedaan door het werken met topsporters. Ik ben voortgekomen uit twee, schijnbaar volstrekt andere werelden, die ook zoveel gemeenschappelijk hebben. Patiënten die heel hard vechten om in leven te blijven, topsporters die er alles voor doen om de beste te worden en dit zo lang mogelijk vol te houden. Beide groepen worden omringd door gedreven professionals met veel kennis en ervaring. Werkomgevingen waar ik onderdeel was van bloed, zweet en tranen, waar een lach en een traan vaak dicht bij elkaar lagen. Veel dynamiek dus, waar het onder hoge druk echt aankomt op samenwerken en blind op elkaar kunnen vertrouwen. Ik heb ervaren waartoe deze samenwerking kan leiden, dat het onmogelijke mogelijk kan worden. Het was een ideale leeromgeving waarin ik zowel het primaire zorgproces heb leren kennen als de omgeving van de zorgmarkt met de vele spelers die daar een rol in hebben.

Gevormd in- en door de praktijk als zorgprofessional, consultant voor (top)sporters en adviseur ken ik de zorg, de spelers en hun eindgebruikers. Wat maakt van een collectief, waar mensen samenwerken, een florerende zorgorganisatie met een win- win mentaliteit voor organisatie, medewerkers én klant?

Vanuit brede kennis en ervaring kan ik managers en teams ondersteunen om het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. Met meer resultaat en plezier tot gevolg!

Mijn belofte
Als lid van de Orde van organisatie – deskundigen en adviseurs (Ooa) neem ik actief deel aan een voortdurend professionaliseringstraject. Dit om zelf scherp te blijven en mijn kennis up-to-date te houden. Ik onderschrijf en volg de gedragsregels van de Ooa. Klanten kunnen daarom altijd rekenen op deskundige en onafhankelijke dienstverlening.
De leveringsvoorwaarden van Fit for Flow zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Meer over mijn achtergrond, kennis en ervaring vind je in mijn CV.

logo ooa